Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
01.02.2017
По-ниски цени за абонаментно паркиране и нова денонощна Синя зона приеха във Враца

Изменение в Наредбата за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „Синя зона“ – гр. Враца бе приета на редовното заседание на Общински съвет. Промяната касае въвеждане на участък с 24-часова Синя зона, която  обхваща бул. „Христо Ботев“ – от пресечката с бул. „Втори юни“ до площада пред сградата на Общинска администрация по ул. „Стефанаки Савов“. По време на дискусията в Общински съвет бе обсъдена и цената за престой в денонощната зона, като съветниците приеха предложението на Валери Стаменов, сумата да бъде в размер на 2 лв.

Съгласно изменението на Наредбата бяха понижени сумите за едномесечен служебен абонамент. От 150 лв., стойността за първа ценова зона става 70 лв., за втора – 35 лв. Абонаментът за автобуси до 22 места и товарни автомобили до 3.5 т. от 350 лв. се намаля на 150 лв.

С приемането на новите разпоредби бе направена и промяна в обхвата на зоната за платено паркиране. Отпадат участъците на ул. „Д.Хаджитошин” от № 33 /от ул. „Кр. Българията”/ до № 29 /до ул. „Скобелев/” и  ул. „Скобелев” от ул.  „Д.Хаджитошин” № 26 до ул. „Скобелев” № 4”. Съгласно разпоредбите, платено паркиране ще бъде осъществявано и по ул. „П.Р.Славейков”от ул.”Георги Бенковски” до пресечката с ул.”Христо Ботев”; по ул. „Георги Бенковски” от пресечката с ул.”Петропавловска” до пресечката с ул.”Христо Ботев”; по ул. „Иван Рилски” от ул. „Петропавловска” до пресечката с ул. „П.Р.Славейков”; по ул. „”Здравец” от ул. „Христо Ботев” до пресечката с ул. „П.Р.Славейков”; по ул. „Стоян Кялъчев” от ул. „Иванчо Цветков” до пресечката с ул. „Софроний Врачански”, по ул. „Иванчо Цветков” от ул. „Стоян Кялъчев” до пресечката с ул.”Кръстьо Българията” и по ул. „Антим 1” от пресечката с ул. „Христо Ботев” до пред сградата на РУ на МВР-Враца.