Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
11.09.2017
С тържествен водосвет филиал „Проф. д-р Иван Митев“ към Медицински университет - София откри новата академична година

С тържествен водосвет филиал „Проф. д-р Иван Митев“ към Медицински университет - София откри новата академична година

С тържествен водосвет отслужен от Негово Високопреосвещенство Врачански Митрополит Григорий бе открита новата академична година във врачанския филиал „Проф. д-р Иван Митев” към Медицински университет – София. Кметът на Община Враца Калин Каменов бе сред официалните гости, които приветстваха студентите и академичната общност на учебното заведение. Тази година над 500 студенти, от тях 120 първокурсници ще се обучават в четири специалности – „Медицинска сестра“, „Акушерка“, „Трудотерапия“ и новото направление за Враца „Лекарски асистент“.
„Пожелавам ви сили, упоритост и дръзновение в изпълнението на всяка ваша задача. Бъдете достойни за несъмнено най-престижното висше училище в страната  - Медицински университет - София. На добър час през новата академична 2017/2018 година!“ - каза в приветствието си директорът на врачанския филиал доц. Павлинка Добрилова.
Кметът Калин Каменов посочи, че това е последната учебна година, която ще бъде открита тук, в корпуса на Ученическото градче. От следващата, филиалът ще се премести в нова, модерна и съвременна база. „Заедно със сегашното и предишното ръководство на филиала успяхме да обединим усилия и да направим така, че да превърнем Враца в регионален академичен център, какъвто е и сега, но с много добра база. Надявам се, всички вие да оцените това, което правим, за да се учите в изключително съвременни условия. Сигурен съм, че сте разбрали отговорността на професията, която сте избрали да учите тук, защото хуманитарните специалности са кауза. Трябва да помагате и да обичате хората.
Пожелавам ви да бъдете ученолюбиви студенти, сериозни в лекциите, защото това, които ще научите тук ще ви помогне да бъдете не само добри професионалисти, но и добри хора. Желая ви успешна нова учебна година! Бъдете здрави и останете винаги жадни за знания!“-допълни още в приветствието си Калин Каменов.