Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
12.09.2017
Община Враца се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Враца се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“

Община Враца се включва в най-мащабната национална доброволческа кампания „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16-ти септември (събота) от 09:00 до 12:00 часа. Инициативата ще обедини за седми път институции, неправителствени и бизнес организации, както и доброволци в името на каузата за по-чиста околна среда.
Във връзка с реализирането на кампанията, Общинска администрация – Враца се обръща към жителите на града и населените места на общината, ръководствата на учебни заведения, учреждения, политически партии, неправителствени организации и фирми, да вземат активно участие в почистването на обществено обособените територии в общината.
Събраните от почистването отпадъци трябва да се поставят в съдове за битови отпадъци или в чували до тях. Премахването на дървета и кастренето на клони може да се извършва само след разрешение на отдел „Публична инфраструктура и околна среда“ към местната администрация, съгласно Наредбата за изграждане и опазване на зелената система на територията на Община Враца.
Всички желаещи да се присъединят към кампанията „Да изчистим България заедно“ трябва да заявят своето участие, както и предпочитана територия, която ще почистват, на телефон – 092/62 22 61 или на сайта http://www.vratza.bg/?page=6.
Раздаването на необходимите материали за почистването на заявилите желание за участие – чували и ръкавици, ще се извършва в периода от 12 до 16 септември 2017г., в кабинет №8 и №15, ет. I на Община Враца.