Сигнали за корупция
С лице към хората
начало » Новини
18.03.2020
Детската кухня и диетичното хранене с доставка до домовете

Детската кухня и диетичното хранене с доставка до домовете

    Община Враца въвежда нова организация в работата на предлагани социални услуги, по повод мерките срещу разпространението на коронавируса.
    За да се ограничи струпването на хора на едно място, се преминава към доставка по домовете на родители, изявили желание да се възползват от услугата на Детската млечна кухня. Към момента броят на заявилите обслужването по домовете е над 150. За повече подробности на телефон: 0876 96 44 19
    От днес, храната до дома си ще получат и 120 потребители, включени по проект „Топъл обяд“.
    Стартира и доставка по домовете на потребителите на диетичното хранене, които също ще се възползват от предлаганата услуга на Община Враца. Заявки могат да се направят на телефон: 0882 12 46 27.
    Продължава обслужването и на 290 потребители на Домашен социален патронаж. Община Враца има възможност да увеличи броя им с още 100 лица, като по този начин максимално ще бъдат обхванати нуждите на възрастните хора.
    Вече е в ход и кампанията, организирана от Община Враца, чрез която служители и доброволци извършват безплатна доставка на хранителни стоки от първа необходимост и лекарства за възрастни, самотни и трудноподвижни хора.
    Заявки за включване като доброволец могат да се дават на телефон 0876 939 480, всеки ден от 09:00 до 17:00 часа.

 
    Целта е тези хора да ограничат максимално излизането навън, а именно – възрастните и самотноживеещите, както и хората с хронични заболявания.