Математическата гимназия във Враца е с нова компютърна лаборатория

 

Възпитаниците на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ ще се обучават в съвременна високотехнологична среда, благодарение на новоизградената компютърна лаборатория.

Ремонтът и оборудването на новия кабинет са дарение от Иво Евгениев – предприемач и бивш възпитаник на гимназията.

Иво Евгениев бе категоричен, че основната цел на инвестицията е да създаде подходяща среда за учениците, в която всеки от тях да развие способностите си.

Заместник-кметът Александър Владимиров призова възпитаниците на гимназията да не се отказват пред трудностите. „Хора като г-н Евгениев са пример за нашето общество. Истински успешен човек е този, който допринася за развитието на нашия общ дом. Вярвам, че след време, голяма част от вас ще се завърнат в родния си град и ще участват активно в неговата положителна промяна“ – добави Владимиров.

Директорът на учебното заведение Татяна Василева благодари за реализираната инвестиция и изрази увереност, че тя ще спомогне за по-добрата подготовка на учениците.

На събитието присъстваха още: председателят на Общинския съвет д-р Владимир Христов, секретарят на местната администрация Нина Дакева, началникът на РУО – Враца Лорета Колева, общественици и представители на училищното настоятелство.