Калин Каменов: „Вечният огън на Ботев ще гори в сърцата на всеки от нас, само ако вярваме и сме единни“

 

„Всяка година, в навечерието на Националния празник, подаряваме българското знаме на ученици от Враца. Няма по-голямо вълнение от това да чуеш как децата говорят за свобода, за идеи и ценности. В дни като днешния, трябва да погледнем в очите им и да си припомним, че от нас зависи в каква държава ще растат. Нека не забравяме, че свободата е ценност. Да помним делото на нашите предци и с ежедневните си действия да сме пример за околните. Така ще живеем в чиста и свята република. Скъпи съграждани, вечният огън, който Ботев ни завеща, ще гори в сърцата на всеки от нас, само ако вярваме и сме единни. Честит празник! Да живее България!“ - каза кметът Калин Каменов в словото си по повод 144-та годишнина от Освобождението на България.

С издигане на българското знаме започна официалната церемония по отбелязване на Националния празник на България, а четвъртокласникът Стефан Илиев от ИОУ „Васил Левски“ изпълни патриотично стихотворение.

В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на поета и революционер – Христо Ботев.

На тържествената церемония присъстваха още: народният представител Цветан Енчев, областният управител Стефан Красимиров, общински съветници, заместник областният управител Красимир Колев, Негово Високопреосвещенство Врачански митрополит Григорий, заместник-кметовете Петя Долапчиева и Александър Владимиров, секретарят на местната администрация – Нина Дакева, командирът на Военно формирование 54 990 - подполковник Гаджев, директори на образователни и културни институции, общественици, ученици, студенти и граждани.

В програмата, по случай отбелязването на 3 март се включиха военнослужещи от Военно формирование 54 990 и духовия оркестър при читалище „Развитие“.