Враца – домакин на спортен панаир „Път към здравето“

 

Над 10 клуба от Враца участват в спортния панаир под надслов „Път към здравето“. Събитието откри кметът Калин Каменов, който приветства местните състезатели и им пожела никога да не се отказват от поставените цели.

Спортната инициатива ще продължи с открити демонстрации на клубовете по борба, тенис на маса, кикбокс, муай тай, волейбол, баскетбол, колоездене и футбол.

Младите състезатели ще запознаят присъстващите с основните правила на всяка дисциплина.

На събитието присъстваха още: заместник-кметът Александър Владимиров, представителят на спортното министерство за региона - Мария Георгиева, както и олимпийският медалист по борба - Елица Янкова.

Проектът „Младите хора – бъдещето на България – отговорни и активни“ се реализира от Асоциация „Докосни дъгата“, съвместно с Министерство на младежта и спорта. Основната цел е обединяване на популярни спортисти, топ готвачи и младежи от цялата страна в различни инициативи, акцентиращи върху здравословния начин на живот, физическата активност и спорт. Дейностите по проекта включват провеждането на спортни събития и в градовете – Русе, Плевен, Сливен и Смолян.